Ars poetica

Művészet és Értékmentés

Szeretettel üdvözöllek, Frühwirth Ildikó vagyok. Győr-Moson-Sopron megyében, Lébényben élek családommal. Főállásban tanárként dolgozom. Szabadidőmben ajándék- és lakberendezési tárgyakat készítek.

Közel áll hozzám a vintage stílus. A krétafesték felfedezése által 2017 nyarán új dimenziók nyíltak meg számomra. Egy különleges világ tárult elém, amikor az előszobánk, a nappalink bútorait, tárgyait átfestettük Férjemmel együtt. Az antikolt bútor többé már nem volt elérhetetlen, drága tárgy. Úgy éreztük, hogy lakásunkban egy csodás harmónia alakult ki a finom színeknek köszönhetően.

Aztán annyira belejöttem a festésbe, hogy már nemcsak saját célra varázsoltam át tárgyakat, bútorokat. Ismerősök, rokonok, barátok, sőt -a virtuális világ közösségi felületeinek köszönhetően- eddig ismeretlen emberek is megtisztelnek azzal, hogy általam átalakított, készített lakásdekorációs tárgyat, bútort választanak otthonuk szépítéséhez.

Fontosnak tartom bolygónk védelmét, környezetünk megóvását. Véleményem szerint a megunt – másoknak -, feleslegessé váló bútorokat, tárgyakat nem szabad kidobni; nem szabad engedni, hogy az enyészeté legyenek. Nemcsak a szavaimmal, hanem a munkáimmal, cselekedeteimmel is hirdetem, hogy a múlt tárgyai – legtöbb esetben – értéket képviselnek. Földünk védelme, a természettel való együttműködés – véleményem szerint – rendkívül fontos. Ha bútorokat, lakberendezési tárgyakat újítunk fel, a környezettudatosság, a fenntarthatóság jegyében tesszük.

A festés mellett vintage hangulatú díszpárnákat, kopogtatókat is készítek, ill. vászontáskákat, párnahuzatokat, pólókat, tunikákat díszítek kréta-és textilfestékkel. A tárgyaim egyediek, szeretek mindig mást készíteni.

A kézműves munkáimról, alkotásaimról 2017 januárja óta a saját magam által megálmodott és realizált Facebook oldalamon – a MERT SZÉP Design – Művészet és Értékmentés nevű oldalon tájékozódhatnak a rajongók, a támogatóim. Mára már több mint ezernégyszáz követője van alkotói oldalamnak.

Ezen kívül még négy Facebook-csoportot is működtetek. A csoportok koordinálása, irányítása alapvetően a közösségépítést szolgálja.

Nemcsak a virtuális térben, hanem az offline világban is felvállaltam a közösségépítést, a helyi és környékbeli alkotók támogatását. 2018 tavaszától kézműves vásárokat szervezek lakhelyemen, Lébényben. A vásárok bemutatkozási, kiállítói és árusítási lehetőséget biztosítanak a kistérség alkotói számára.

2019 nyarától kézműves workshopokat is tartok településünkön. A – kisvárosunkban kuriózumnak számító – foglalkozások is egyre keresettebbek. Vezettem már foglalkozást a Szigetközben, Héderváron is.

A rokonok, barátok, ismerősök és ismeretlenek dicsérő szavai, pozitív visszajelzései hatalmas energiákat szabadítanak fel bennem. Rengeteg új és új elképzelés, számtalan ötlet megvalósítása foglalkoztat még.

Szeretettel és tisztelettel:

Frühwirth Ildikó – MERT SZÉP Design – Művészet és Értékmentés