Termékkatalógus-készítő kisokos

„Bármennyire is kifinomult a kamera, a fotós mégis az, aki elkészíti a fényképeket.”
(Doug Bartlow)

Mi is az a termékkatalógus?

A termékkatalógus egy vállalkozás által készített összefoglaló dokumentum vagy online platform, amely bemutatja a vállalkozás által kínált termékeket vagy szolgáltatásokat. Akár online, akár offline megvalósulásról beszélünk, a termékkatalógus segít jobban megismerni a potenciális vásárlóknak a vállalkozásod kínálatát, és segít dönteni arról, hogy mely termékek vagy szolgáltatások felelnek meg leginkább a potenciális vásárlóid igényeinek. 

Mit tartalmazhat a termékkatalógusod, és miért érdemes elkészítened?

  1. Termékek/szolgálatatások bemutatása: A termékkatalógusnak elsődlegesen a vállalkozás kínálatát kell bemutatnia. Részletes leírásokat, képeket vagy illusztrációkat, árakat és egyéb fontos információkat kell tartalmaznia minden egyes termékedről vagy szolgáltatásodról.
  2. Átláthatóság: A jó termékkatalógus könnyen áttekinthető, a termékeket kategóriákba rendezi, és az ügyfeleidnek lehetőséget ad az egyszerű keresésre vagy szűrésre. 
  3. Márkaimázs erősítése: A termékkatalógus lehetőséget ad arra, hogy a vállalkozásod be tudja mutatni a saját márkád identitását és stílusát. A termékkatalógusod egyedi kialakítása és megjelenése segítheti emlékezetessé tenni a vállalkozásodat a vásárlók számára. 
  4. Értékesítési eszköz: A termékkatalógus nemcsak a már meglevő vásárlóidnak segíthet, hanem lehetőséget teremt az új ügyfelek megszerzésére is. Egy jól elkészített termékkatalógus segíthet az értékesítésed növelésében és az ügyfélköröd bővítésében. 
  5. Az online jelenlét erősítése: Az online termékkatalógusok segítenek a vállalkozásodnak megjelenni a digitális platformokon, így szélesebb körben el tudod érni a közönségedet. Az online katalógusokat könnyen meg tudod osztani a közösségi média felületein vagy emailben, ezáltal növelhető a láthatóságod és az eladásaid száma. 

 

Hogyan készíthetsz termékkatalógust?

  1. Gyűjtsd össze a szükséges információkat: Részletesen dokumentáld a vállalkozásod által kínált termékeket vagy szolgáltatásokat, beleértve az árakat, a termékleírásokat, a méreteket és az egyéb fontos tulajdonságot. 
  2. Válassz megfelelő formátumot: Döntsd el, hogy online vagy offline formátumban szeretnéd-e elkészíteni a termékkatalógust. Az online formátum lehetőséget ad az interaktivitásra és a frissítésekre, míg az offline formátum hordozható és könnyen nyomtatható. 
  3. Készítsünk vonzó megjelenést a termékkatalógusnak: Ügyelj arra, hogy a termékkatalógus esztétikus és vonzó legyen, ragadja meg a figyelmünket. Használj magas felbontású képeket és könnyen olvasható betűméreteket és betűtípusokat. 
  4. A termékkatalógus tesztelése és aktualizálása: Mielőtt közzétennéd vagy kinyomtatnád a termékkatalógust, győződj meg arról, hogy minden információ pontos és aktuális-e. Fontos, hogy rendszeresen frissítsd a katalógust az új termékek vagy szolgáltatások hozzáadása és az árak aktualizálása érdekében. 

 

A termékkatalógus nagyszerű eszköz lehet a vállalkozásod számára, hiszen bemutatja a kínálatot, és növelheti az értékesítést. Ügyelj arra, hogy gondosan tervezd meg a katalógust, és aktualizáld folyamatosan, hogy maximálisan hasznát vehesd az üzleti siker érdekében. 

 

Saját élmény és tapasztalat a termékkatalógus használata kapcsán

 

Hiába csúcsminőségű az elkészített termékünk, ha nincs termékkatalógusunk, vagy azt nem jól terveztük meg, akkor nem tudunk hosszú távú sikereket elérni.  A vállalkozói évek alatt megtapasztalhattam, hogy a jó termékkatalógus segíthet hatékonyan és megkülönböztethető módon bemutatni a termékeinket vagy szolgáltatásainkat, ami az eladás növekedéséhez is vezethet. A katalógus a vállalkozásunkat képviseli, ezért nagyon fontos, hogy a legmagasabb követelményeknek megfelelően történjen a kivitelezés. A másik szabály pedig az, hogy az ismertetőnek a termékek leírása mellett a vállalkozásunkat, a márkánkat is röviden be kell mutatnia. A jól megtervezett ismertető érzelmeket válthat ki az olvasóból, és felébresztheti benne a termékünk vagy szolgáltatásunk iránti vágyakozást.

Goda Barbara fotográfus sokszor készít a kézműves tárgyainkról termékfotókat. Ezek a képek sok esetben már-már művészi alkotások, és nagyon népszerűek a közösségi oldalainkon, ennek köszönhetően pedig rengeteg pozitív visszajelzést kapunk róluk. Egy idő után már annyi termékfotó állt rendelkezésünkre, hogy Potápi Rita vállalkozónői mentorom tanácsára összeállítottam az online termékkatalógusunkat is. Ez szintén egy újabb lépcsőfokot jelentett a brandépítés folyamatában.

Az online termékkatalógus szinte játszi könnyedséggel eljuthat ugyanis bárkihez, és az érdeklődők tájékozódni tudnak belőle a MERT SZÉP Design kínálatáról, hiszen a termékkatalógusunkban a fotók mellett megtalálhatjuk a termékeinkről szóló részletes leírást és az árakat is. 

www.godaphotography.com                    

 www.vipwomen.hu

Szeretettel: Ildikó

 https://mertszepdesign.hu/

 https://www.facebook.com/mertszepdesign 

📧 fruhwirthildi@gmail.com, ill. info@mertszepdesign.com 

📞 +36204367617

© 2024 All Rights Reserved.