Tűnj ki a tömegből termék- és enteriőrfotók segítségével! - tippek és hasznos tanácsok

„A lámpás én vagyok. Világítok a sötétségben. Utat mutatok.” 

(Gárdonyi Géza)

Hatéves saját márkaépítői tapasztalatból tudom mondani neked, hogy hihetetlen fontos értéke van a brandépítés során termékeink vagy szolgáltatásaink online jelenlétének egyaránt. Érdemes mindent megtennünk azért, hogy vállalkozásunkkal ki tudjunk tűnni a tömegből.

 

Milyen előnyei lehetnek számodra, ha a saját márkáddal sikerül kitűnnöd a tömegből az online térben?

 1. Brandazonosítás: Az online térben való kitűnés segíteni tud neked abban, hogy vállalkozásod egyértelműbben felismerhetővé váljon a potenciális vásárlóid számára. Egyedi képvilággal és grafikai elemekkel, logóval és egyéb vizuális tartalmakkal könnyebben azonosíthatóvá tehetjük saját brandünket. 
 2. Megbízhatóság és hitelesség: Az állandó online jelenlét és annak folyamatos aktualizálása, rendszeres tartalommal való frissítése növeli a vállalkozásod megbízhatóságát és hitelességét. Az online platformokon való aktív jelenlét általában pozitív benyomást kelt a nézőkben.
 3. Több vevő elérése: A tömegből való kitűnés lehetővé teszi számodra azt is, hogy szélesebb körű közönséget érj le, ugyanis az internet adta globális lehetőség biztosítani tudja a potenciális vevők számára, hogy bárhol és bármikor megtaláljanak téged. 
 4. Versenyelőny: Az online térben való kitűnés abban is segít neked, hogy versenytársaid előtt járhass, ez különösen akkor tud megvalósulni, ha képes vagy egyedi és kreatív tartalmakat létrehozni, amelyekkel felkeltheted a célközönséged érdeklődését. 
 5. Közvetlen kommunikáció: Az online térben való kitűnés lehetőséget teremt neked a közvetlen kommunikációra a vásárlókkal és az ügyfelekkel. Az online platformokon keresztül könnyen és gyorsan tudsz válaszolni a kérdéseikre, a véleményeikre és észrevételeikre, és ez erősíti a kapcsolatot, és növeli az elégedettséget. 

 

Az online térben való megjelenésünk tehát egyre inkább meghatározóvá válik a vállalkozásunk működtetése során. A megfelelő képek használata nem csupán esztétikailag teszi vonzóvá a vállalkozást, hanem hozzájárul a sikeres brandépítéshez és az eredményes marketingstratégiához is. 

 

Összegyűjtöttem számodra 10 fontos érvet, amiért a termék-és enteriőrfotózások elengedhetetlenek a vállalkozásunk számára:

 1. Professzionális megjelenés: A minőségi fotók segítenek abban, hogy a vállalkozásunk profi benyomást keltsen a potenciális ügyfelek számára. Egy jól elkészített termék- és enteriőrfotó segít kiépíteni az ügyféllel való kapcsolatot, ami kulcsfontosságú lehet a bizalom és hűség kialakulásában. 
 2. Eladásösztönzés: A termék- és enteriőrfotók segítségével könnyebben be lehet mutatni és értékesíteni a termékeket. A jó minőségű és vonzó fotók növelik az érdeklődést a termékünk iránt, és hozzájárulnak az eladások növekedéséhez. 
 3. Brandépítés: A megfelelően megkomponált fotók hozzájárulnak a saját márka kialakításához és erősítéséhez. Az egyedi stílus és a beazonosítható vizuális elemek segítenek abban, hogy a vállalkozás kiemelkedjen a versenytársak közül. 
 4. Professzionális háttér: Az enteriőrfotózás segítségével bemutathatjuk a vállalkozásunk helyszínét vagy a munkakörnyezetünket, ami további hitelességet és szakmai megjelenést biztosít. 
 5. Az online jelenlét növelése: A minőségi fotók javítják a vállalkozás online jelenlétét és vonzerejét. A közösségi média platformjain való megosztás és a saját weboldalon való használat segítségével elérhetjük az új ügyfeleket, és növelhetjük a követőbázisunkat. 
 6. Figyelemfelkeltés: A saját, egyedi, kreatív fotóink segítenek kiemelkedni a „zajos” online térben. Az egyedi megközelítés és stílus segítségével felkelthetjük az irántunk való érdeklődést az ügyfelekben. 
 7. Egységesség és következetesség: A rendszeresen frissített és összehangolt képek segítenek fenntartani a vállalkozás egységes és következetes megjelenését és márkaidentitását. 
 8. Többfunkciós használat: A jó minőségű fotók többféle célra is felhasználhatók, pl. promóciós célokra, hirdetésekre vagy sajtómegjelenésekhez. 
 9. Versenyelőny: A megfelelően elkészített fotók segítenek kiemelkedni a versenytársak közül, és elősegítik a vállalkozás sikerét a piacon. 
 10. Megtérülés: A megfelelő fotók elkészítése idő-és energiabefektetést igényel, de az erőfeszítések megtérülnek a vállalkozásunk sikerében. 

 

Végezetül tehát megállapítható, hogy a jó minőségű termék- és enteriőrfotók hosszú távon hozzájárulnak a vállalkozásunk növekedéséhez. Ugyanakkor azon is érdemes elgondolkodnunk, hogy ne féljünk profi fotós segítségét kérni, ha szükségünk van rá.

Arra kértem Goda Barbara fotográfust, hogy mondja el nekünk, hogy mi mindenre érdemes figyelnünk termékfotó elkészítésekor. Barbara a következő ötletekkel állt elő: 

5 ötlet a jobb termékfotók elkészítéséhez:

 1. Megfelelő világítás: Használj természetes fényt vagy lágy világítóberendezéseket a termék kiemelésére. Kerüld a túl erős, árnyékos vagy visszaverődő fényeket. 
 2. Áttekinthető háttér: Válassz egyszerű, semleges háttérrel rendelkező felületet, hogy a termék kiemelkedjen a háttérből. 
 3. Perspektíva: Készíts fotókat a termékről különböző perspektívákból, hogy láthatóvá váljanak a termék részletei, és a portéka különböző nézőpontokból is vonzó legyen. 
 4. A termék elrendezése: Ügyelj arra, hogy a termék jól látható legyen, és harmonikusan illeszkedjen az összhatáshoz, kerüljük el a zsúfolt és rendezetlen megjelenést. 
 5. Kreativitás és egyediség: Ne félj kreatív megoldásokat alkalmazni, pl. azáltal, hogy a terméket egyedi környezetbe helyezed, vagy érdekes kompozíciót alkalmazol. 

Hihetetlen nagy lehetőségek vannak abban, hogy termékeinket, portékáinkat ún. enteriőrfotókon is meg tudjuk örökíteni. Az enteriőrfotózás egy tér egyedi, megismételhetetlen hangulatát és minőségeit tudja bemutatni. A cél minden esetben az, hogy vonzóvá tegyük a kívánt helyet az érdeklődők számára. A fotós az egyedi látásmódban készült képein keresztül igyekszik közvetíteni az adott tér atmoszféráját, továbbá a színek, a fények, a formák, az anyagok és a részletek összhangját ragadja meg munkájával. A vizuális harmónia az igényes megoldásoknak és a pontos kivitelezésnek köszönhetően tud kialakulni.

 

Goda Barbara a következő jótanácsokkal szolgált, amelyeket érdemes figyelembe vennünk enteriőrfotózás esetén: 

10 jótanács a színvonalas enteriőrfotózáshoz:

 

 1. Tisztaság és rendezettség: Ügyelj arra, hogy az enteriőr tiszta és rendezett legyen a fotózáshoz, távolíts el minden felesleges és zavaró tárgyat. 
 2. Térkihasználás: Használd ki az enteriőr lehetőségeit, hogy a fotó vonzó legyen, és hogy megmutatkozhasson a helyszín teljes potenciálja. 
 3. A hangulat megteremtése: Játssz a fényekkel és a színekkel, hogy meg tudd teremteni a kívánt hangulatot. 
 4. Megfelelő mélységélesség: Játssz a mélységélességgel, legyen az egész tér éles és jól látható, és finoman mosd el a hátteret a részletfotóknál. 
 5. Megfelelő perspektíva: Készíts a környezetről különböző nézőpontokból fotókat , hogy az enteriőr minden részletét bemutassa, és érdekes kompozíciók tudjanak létrejönni. 
 6. Megfelelő színösszeállítás: Ügyelj a színek harmóniájára és kiegyensúlyozottságára, hogy vonzó összhatás tudjon kialakulni. 
 7. Szemmagasság: Enteriőrfotózás esetén érdemes a terméket szemmagasságban fotózni, így nem keletkezik torzulás. 
 8. A termék pontos, élethű bemutatása: Ha lehetséges, olyan fotókat készíts, amelyek jól láthatóvá teszik a termék részleteit és tulajdonságait, hogy azok vonzóak legyenek az érdeklődők számára. 
 9. Környezetbe való illeszkedés: Az enteriőrfotókon keresztül mutasd be, hogy hogyan illeszkedik a termék a környezetéhez, és hogyan funkcionál ott. 
 10. Professzionalizmus: Ügyelj a fotók éles megjelenésére. Fókuszálj rá a termékre, hogy amit meg akarunk mutatni, az éles tudjon lenni. 

 

Ezek az ötletek és jótanácsok segítenek neked abban, hogy jobb és vonzóbb termék-és enteriőrfotókat tudj készíteni, és ezáltal sikereket érhetsz el a vállalkozásoddal. 

 

Saját élmények és tapasztalatok a termék- és enteriőrfotózások kapcsán

Az online marketing világa rohamos fejlődést mutat napjainkban. Modern életünkben a fotózás, a vizuális kommunikáció fontosabb lett az üzleti tevékenység népszerűsítésében, mint valaha, hiszen hatással van az értékesítésre, és ez által a vállalkozásunk sikerére. A kép hat a vásárló tudatalattijára, befolyásolja a vevő viselkedését, és vásárlásra késztetheti. Egy jó termék-és portréfotó drága kincs lehet vállalkozásunk népszerűsítésében. 

Goda Barbarát is az iparkamarában ismertem meg. Barbi fotográfus, akivel a vállalkozónőknek szervezett találkozón egymás mellé kerültünk, gyorsan egymásra találtunk, és azóta erős magánéleti és szakmai barátságot ápolunk.  Barbi évek óta csodás termékfotókat készít kézműves portékáimról, amelyek hatalmas értéket képviselnek számomra, hiszen a fényképek kiváló referenciaanyagokként szolgálnak. A portré- és termékfotózások Barbarával mindig különleges, lelket bizsergető érzéseket keltenek bennem, hiszen minden egyes alkalommal csodás környezetet választottunk a fotózások helyszínének. A képek sok esetben úgy készültek, hogy jómagam is megjelenek a fotókon, a háttérben vagy kezemben a termékekkel. Többször megörökítettünk a fényképeken olyan munkafázisokat is, amikor a terméket készítem, tehát festés közben is láthatóvá váltam. Úgy gondolom, hogy ezáltal még hitelesebb lett a tevékenységem a követőim és a rajongóim számára. Barbit nagyszerű fotográfusnak találom, hiszen gyönyörű fényképeket készít, rendkívül tehetséges és kreatív művész, aki alkotásaival és munkáival igazán magas minőséget képvisel. A közösségi médiában a fotóit számtalanszor használom a posztjaimban és a blogjaimban, és mindig nagy sikert aratnak ezek a fényképek. A professzionális portré- és termékfotók ugyanis segítenek nekünk a vásárlóink bizalmának növelésében, és ezáltal ki tud épülni számunkra egy olyan stabil ügyfélkör, amelynek tagjaiból sokan akár rendszeresen is vásárolnak tőlünk. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy olyan fotóink legyenek a közösségi média felületein, amelyek esztétikusak, és komoly reakciókat és érzelmeket váltsanak ki a nézőikből, és arra ösztönözzék őket, hogy látogassanak el hozzánk akár az offline, akár az online boltunkba, és vásároljanak tőlünk valamilyen terméket vagy szolgáltatást. Tapasztalatból tudom mondani, hogy a termék- és portréfotókkal tehát nemcsak a vásárlóinkat tudjuk lenyűgözni, hanem az eladásainkat is tudjuk növelni. Elmondhatjuk, hogy az egyediség, az egyéniség rendkívül fontos akár a privát, akár az üzleti világban. Ahhoz, hogy jó értelemben véve ki tudjunk tűnni a tömegből, egy szépen sikerült fényképpel csodákat tudunk elérni. Érdemes tehát magas minőségű, természethű, igényesen elkészített képekkel előállni a nagyközönség elé. Ha vállalkozást működtetsz, bizonyára ezt már te is tudod a gyakorlatból. Ha még nincs ebben tapasztalatod, feltétlenül próbáld ki, és érdemes lesz segítségül hívni ehhez egy profi fotóst. 

Tűnj ki a tömegből termék- és enteriőrfotók segítségével!

Goda Barbara fotográfus így mesél kettőnk kapcsolatáról: 

„Ildikóval egy vállalkozónőket segítő program bemutató napján ismerkedtem meg, Hamar kiderült számomra, hogy mennyi közös van bennünk, és hogy mennyire lelkesítjük egymást. A kezdetek óta együtt dolgozunk, és jó barátságot ápolunk egymással. Ildikó csodás háttereket fest nekem, amelyeket a fotóstúdiómban használok, és gyönyörűséges tortatálakat a születésnapi fotózásokhoz, továbbá sokszor fest vagy kölcsönöz dekorációkat is számomra. Én pedig üzleti képeket és termékfotókat készítek neki. Az évek alatt kialakult üzleti és baráti kapcsolat hihetetlenül jól működik közöttünk. A találkozásaink mindig jó hangulatúak, hiszen érezzük egymás szívét, és ez nagyon nagy jelentőséggel bír! Tisztelem Ildikó munkáját, lelkesedését, innovatív hozzáállását és azt, ahogy megvalósítja az álmait!” 

 www.goda-photography.com

Szeretettel: Ildikó

 https://mertszepdesign.hu/

 https://www.facebook.com/mertszepdesign 

📧 fruhwirthildi@gmail.com, ill. info@mertszepdesign.com 

📞 +36204367617

© 2024 All Rights Reserved.